The Lime Tree - mediation & trainingThe Lime Tree
Professor Bronkhorstlaan 10 – 100
3723 MB  Bilthoven

T: 030-2255910
E: info@thelimetree.nl
www.thelimetree.nl
linkedin_icon  twitter_icon

Wie zijn wij

The Lime Tree is een organisatie die zich gespecialiseerd heeft in het trainen in mediation (conflictbemiddeling) en het opleiden van mediators (conflictbemiddelaars). Ook het traject tot coach is bij The Lime Tree te volgen. Daarnaast legt The Lime Tree zich toe op mediation in de praktijk met haar eigen landelijke netwerk van mediators.

Gedachtegoed
Conflicten voorkomen en oplossen – Mensen, teams en organisaties bijstaan in lastige situaties – Gereedschap en wegen aanreiken die bijdragen aan de ontwikkeling en ontplooiing van individuen – Met hulp, maar ook op eigen kracht problemen kunnen tackelen – Zaken aan- en afleren – Het leven en het werk aankunnen. The Lime Tree draagt hieraan bij op twee manieren:

 • Mensen opleiden tot mediator en/of coach, die geïnspireerd, betrokken, vaardig en met de nodige kennis het bovenstaande in de praktijk brengen;
 • Via een eigen netwerk van NMI / MfN registermediators en coaches waar een beroep op kan worden gedaan.

Wij doen dit met respect voor de partijen die van onze expertise gebruik willen maken. Praktijk en theorie zijn bij ons twee kanten van dezelfde medaille. Al onze trainers, mediators, coaches en medewerkers staan u graag en deskundig bij.

Waarom kiest men voor The Lime Tree?

 • The Lime Tree staat voor kwaliteit en service, diverse erkenningen en keurmerken;
 • Onze mediation opleidingen worden onder meer erkend door het NMI / MfN, KNB en zijn ISO gecertificeerd;
 • Onze coach opleidingen voldoen aan de NOBCO standaarden;
 • Keuze uit twee basisopleidingen tot NMI / MfN registermediator;
 • Basisopleidingen tot professioneel werkgerelateerde coach;
 • The Lime Tree heeft sinds 1996 al meer dan zesduizend cursisten getraind;
 • Alle basistrainers zijn zeer ervaren en NMI / MfN registermediators;
 • Ruim aanbod in PE trainingen en specialisatie opleidingen;
 • Een landelijk dekkend netwerk van zeer ervaren mediators en coaches.

Opleidingen
The Lime Tree biedt opleidingen aan op het gebied van mediation en coaching, zowel de basisopleidingen als de vervolgopleidingen (specialisatie) en Permanente Educatie (PE). Sinds 1996 bieden wij de mediation opleidingen aan welke door de Mediatorsfederatie Nederland (MfN) (voorheen Nederlands Mediation Instituut – NMI) zijn geaccrediteerd. De kwaliteit van de opleiding is van groot belang, onze trainers van de opleidingen zijn dan ook zelf zeer ervaren mediators of coaches. Wie traint, is ook actief in de praktijk, hierdoor blijft de kennis op peil en de aandacht scherp.

Mediation
The Lime Tree verzorgt mediation trajecten en heeft al meer dan 10 jaar een landelijk dekkend netwerk van geregistreerde NMI / MfN mediators. Wij werken graag mee aan het oplossen van uw conflict in uw organisatie. Ook bij mediations in de privésfeer kunnen wij uitkomst bieden.

Betrekt u een NMI / MfN mediator  via The Lime Tree, dan kunt u ervan verzekerd zijn dat deze voldoet aan de hoogste beroepstandaarden. Alle aangesloten mediators zijn om te beginnen NMI / MfN Registermediator. Daarbij heeft de mediator minimaal 5 jaar relevante werkervaring. De systematiek die The Lime Tree voor NMI / MfN mediation hanteert, voldoet aan de norm ISO-9001. Kwaliteit is ons uitgangspunt.