MTiMediation Trainingsinstituut
Koningin Wilhelminalaan 21
Postbus 1496, 3800 BL  Amersfoort

T: 033-4228285
E: secretariaat@mediation.nl
www.mediation.nl
linkedin_icon  twitter_icon

Mediation Trainingsinstituut MTi, te Amersfoort  
Het Mediation Trainingsinstituut MTi  is, zoals de naam al aangeeft, gespecialiseerd in het opleiden van mediators. In de 15 jaar van haar bestaan heeft MTi ruim 1200 mensen opgeleid, waarvan ongeveer de helft actief als mediator bezig is. De anderen zetten de verworven kennis en vaardigheden in binnen hun werk.

Daarnaast geven wij trainingen in mediationvaardigheden, zowel in company en als open inschrijvingstraining.
Het verder brengen van de toepassing van mediation staat bij MTi hoog in het vaandel, hetgeen onder meer tot uiting komt als grondlegger voor de Vereniging van Opleidingsinstituten voor Mediation (VOM), voorheen het Amersfoortberaad.

Specifiek MTi
Kenmerkend voor trainingen van MTi is dat onze trainers stuk voor stuk ervaren opleiders en registermediators zijn die hun mediationpraktijk combineren met het geven van trainingen in mediationvaardigheden en verdieping van de verschillende (theoretische) grondslagen. Onze doelgroep, HBO+ / WO, is zeer divers qua achtergrond hetgeen als voordeel heeft dat de cursisten kunnen oefenen met professionals uit verschillende maatschappelijke geledingen. Zowel directeuren als advocaten als professionals uit jeugdzorg, functionarissen van verschillende overheidsorganisaties, HR’ers etc., allen zijn zeer enthousiast over de opleidingen van MTi.

Onze opleidingen zijn afwisselend, interactief, gestructureerd, gedegen en actueel. Er is veel aandacht en individuele begeleiding bij de persoonlijke en professionele ontwikkeling van de cursist. De focus ligt op het aanleren van vaardigheden, maar ook de theoretische achtergronden komen aan bod.
Ook na afloop van de opleiding blijven we betrokken bij onze (oud) cursisten als vraagbaak en sparringpartner.

Mediation
Wij definiëren mediation ook wel als de zoektocht, samen met betrokkenen, naar wat de mensen in het conflict houdt, als dat duidelijk is komt de oplossing vanzelf in beeld. Autonomie van de deelnemers is voor ons belangrijkste onderliggende waarde.

Erkende opleidingen
Onze opleidingen worden steeds aangepast aan de nieuwste eisen en voortschrijdende inzichten. Al onze opleidingen zijn erkend door de MfN, voorheen het NMI. Uit de periodieke steekproefonderzoeken door CEDEO blijkt een zeer hoge waardering van onze cursisten.